وبلاگ تخصصی آفات 如何在世界ߍ
چشمان ماهی
یکشنبه 86 اسفند 19 , ساعت 3:36 عصر  

                           

همانگونه که چشمان ما نمی توانند برای دیدن دنیای زیر آب مانند چشم ماهیها تعدیل گردند، ماهیها نیز فاقد این توان برای دیدن دنیای خارج از آب می باشند. جالب اینکه ماهی چهارچشم یا آناب لپس Anableps می تواند هم دنیای داخل آب وهم دنیای خارج ازآب را ببیند،عجیب تراینکه این ماهی میتواند همزمان این دودنیای متفاوت رانظاره نماید.
این ماهی معمولاً در سطح آب شنا میکند وبگونه ای خود را نگه میدارد که نصف کره هر چشم آن در آب ونصف دیگر درون هوا قرار گیرد . هر چشم در حقیقت از دو چشم که در یک عدسی ویک کره چشم شریک هستند درست میشود. در پشت عدسیها ، آن قسمت از هر چشم که از آب بیرون میماند، دارای یک مردمک و یک شبکیه است ، همین امر در مورد قسمت پائینی هر چشم صدق می کند. ماهی چهار چشم با این ویژگی میتواند با قسمتهای بالایی چشمها مواظب ماهیخوارهای خارج از آب ، وبا قسمتهای پائینی چشمها مواظب عبور طعمه های احتمالی باشد.
__________________

نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
ظرایف حیوانات
یکشنبه 86 اسفند 19 , ساعت 3:36 عصر  
        

هامسترها(جانورانی جونده شبیه موش ها)یک چشمی پلک می زنند.

اسبان آبی در آفریقا،بیشتر از دیگر حیوانات وحشی باعث مرگ و میر انسانها شده اند.

نوعی مو داخل چشمان زنبور عسل وجود دارد.

حشرات زمانی که سردشان می شود،می لرزند.

شیرهای نر در صورت احساس خطر یا برای جلب توجه جفت خود،گاهی بچه های خود را می کشند!

خوک ها از لحاظ فیزیکی،قادر نیستند به آسمان نگاه کنند.

کیوی ها(پرندگانی بومی زلاندنو)قوه بینایی بسیار ضعیفی دارند و از طریق شامه خود،شکار می کنند.

کوآلاها(نوعی پستانداران کوچک درخت زی استرالیایی شبیه خرس) اثر انگشت مشابهی با اثر انگشت انسانها دارند،آنچنانکه ممکن است اثر انگشت آنها در صحنه های جنایت به اشتباه به عنوان اثر انگشت انسان در نظر گرفته می شود.

زنبورهای نراز طریق رایحه گل ارکیده،زنبورهای ماده را به سوی خود جلب می کنند.

خرمگس های نر قادرند باسرعتی بالغ بر صد کیلومتر در ساعت پرواز کنند.

کاکایی های نر(مرغان نوروزی)پاهای قرمز دارند.

بسیاری از دانشمندان معتقدند که پرندگان از نسل خزندگان هستند.به این دلیل که هردو تخم گذارند و جوجه های هردو داخل تخم دندان دارند تا بتوانند از طریق آن،پوست تخم را بشکنند و از داخل آن بیرون بیایند.اگرچه،دندانهای جوجه ها چند ساعت پس از تولد می ریزند.


نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
یکشنبه 86 اسفند 19 , ساعت 3:36 عصر  
                

لغت کانگرو چه معنی می دهد؟
کانگرو به معنی: نمی فهمم چه می گویی است.

جمس کوک کاشف استرالیا ، هنگامی که در سا ل 1770 قدم به خاک استرالیا گذاشت، از دیدن کانگرو

خیلی تعجب کرد و از بومیان که به استقبالش آمده بودند .

پرسید: نام این حیوان چیست ؟

بومیان در جواب گفتند: کانگرو


نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
فریب کاریهای جدیدی از فاخته ها کشف شد
یکشنبه 86 اسفند 19 , ساعت 3:36 عصر  


ماده کوکوها عمدتا فقط یک تخم می گذارند و همان یک تخم را هم در لانه یک پرنده میزبان می گذارند .وقتی این موجود ناخواسته سر از تخم در می آورد , بدون معطلی تخم های دیگر را که در واقع فرزندان اصلی میزبان هستند از لانه بیرون می اندازد .

برای جوجه کوکوی تازه متولد شده مشکل است که در لانه نامادری زندگی کند و جلب توجه نیز ننماید بخصوص وقتی یک جوجه منفرد با آن جثه بزرگش جای قیل و قال معمول همه بچه های واقعی را گرفته باشد .

دانشمندان می گویند گونه کوکوی آسیای غربی ظاهرا روش بسیار مبتکرانه ای برای القای این فکر در اندیشه پرنده میزبان دارد که" هنوز جوجه ها یت زنده اند وبرایت جیک و جیک می کنند !"

این شیوه به جوجه کوکو کمک می کند که با طیب خاطر منتظر غذا باشد و اطمینان داشته باشد که اشتهای سیری ناپذیرش ارضا خواهد شد .

این حقه که بوسیله دانشمندان ژاپنی کشف شد با حضور لکه های زرد رنگ روی بالهای جوجه کوکو میسر شده است , بطوریکه وقتی جوجه کوکو بال بال میزند ,اشکال رنگی روی بال و زیر بال جوجه, تصویر موهومی از چندین دهان باز در ذهن مادر ایجاد می کند وبه این ترتیب رضایت مادر را از زنده بودن مجموعه فرزندانش ایجاد می کند.

محققینی که این سازگاری زیرکانه را کشف کرده اند , رفتار مورد بحث را در شماره جاری نشریه ساینس( Science)تشریح کرده اند .

مترجم :نرگس قلیان اول کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری موسسه زیست پویا


نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
لاک‌پُشت
یکشنبه 86 اسفند 19 , ساعت 3:36 عصر  
          

لاک‌پُشت جانوری مهره‌دار از رده خزندگان و راسته سنگ‌پشتان (Testudinata) است.

لاک‌پشتان آبی عموماَ در آب و لاک‌پشتان زمینی در خشکی زندگی می‌‌کنند.این حیوانات توسط پوسته استخوانی که با پولکهایی سخت و بزرگ پوشیده شده، محافظت می‌‌شوند. این حیوانات، دندان ندارند، در عوض آرواره هایشان دارای لبه‌ای سخت مانند منقار پرندگان است.

لاک پشتان آبی از گیاهان و حیوانات تغذیه می‌‌کنند، اما لاک پشتان زمینی تنها از گیاهان تغذیه می‌‌کنند. هر دو جانور توسط تخمگذاری بر روی زمین تولید مثل می‌‌کنند.

لاک پشت زمینی اروپایی:

وقتیکه یک لاک پشت زمینی مورد تهدید قرار می‌‌گیرد، سر و دیگر اعضا خود را به درون پوسته می‌‌کشد.

لاک پشت سبز

این لاک پشت در آبهای استوایی سراسر دنیا یافت می‌‌شود . پوسته دوکی شکلش به او کمک می‌‌کند که به آسانی شنا کند.

مهاجرت

بیشتر لاک پشتان دریایی شناگران نیرومندی هستند. آنها معمولاَ هزاران کیلومتر دورتر از جایی‌که سر از تخم در آورده اند، شکم خود را سیر می‌‌کنند، اما برای آشیانه سازی و تخمگذاری به همانجا باز می‌‌گردند. برای انجام این کار، مجبورند مسافتهای غیر قابل باوری در اقیانوسهای آزاد طی کنند. دانشمندان رد بسیاری از لاک پشتها را در طی مهاجرت‌های طولانیشان گرفته اند، اما هنوز هیچکس نمی‌داند آنها چطور از عهده دریانوری بر می‌‌آیند.

حقایق ثبت شده

لاک پشتها می‌‌توانند بسیار عمر کنند، پیرترین لاک پشت یافته شده، در جزایر سیشل بیش از 150 سال عمر داشته است. بزرگ‌ترین لاک پشتها، پشت چرمیها هستند. آنها رشدی بیش از 8/1 متر (شش پا) و وزنی بیش از 400 کیلوگرم (880 پوند) دارند. لاک پشت خوراکی کرانه‌های فلوریدا به نام تراپین از جمله کوچک‌ترین لاک پشتها است که به طور عمده در آبهای شیرین زندگی می‌‌کند و بسیاری از انها دارای رنگی روشن هستند.

حدود 250 گونه مختلف از لاک پشتها و سنگ پشتها در سرتاسر دنیا وجود دارند. آنها در زیستگاههای مختلف، از اقیانوس گرفته تا صحراها، زندگی می‌‌کنند. اما در مکانهایی با آب و هوای سرد قادر به زندگی نیستند.

 


نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
برای خرید سگ به نکات ذیل توجه نمایید.
پنج شنبه 86 اسفند 16 , ساعت 11:43 عصر  
             

آیا شما میخواهید یک سگ بخرید !!! اولین سوالی که در ذهن بوجود میاد این هست که : 

 

چه نوع سگی برای من مناسب است؟

 

(نکاتی در مورد انتخاب و خرید سگ)

 

سگها به دلایل زیادی به عنوان حیوان خانگی مورد استقبال قرار گرفته اند. از آن جمله می توان به زیبائی, شخصیت وفادار, فراهم آوردن محیطی شاد در محیط زندگیشان اشاره کرد. اما باید به خاطر داشته باشید که علاوه بر آنچه ذکر شد, مسئولیت مستقیم مراقبت از آنها بر عهده دارنده اشان می باشد.



نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
مهارت شگفت انگیز هشت پا در استتار
پنج شنبه 86 اسفند 16 , ساعت 11:43 عصر  

یک گروه از محققان دانشگاه برکلى با فیلمبردارى از رفتار هشت پا در اعماق دریا موفق شده اند از شگرد حیرت آور نحوه عمل این جانور دریایى در استتار خود اطلاعات دقیقى به دست آورند. این محققان در تلاش براى تهیه فیلم از شیوه عمل دو گونه هشت پا با شگفتى متوجه شدند زمانى که دوربین به این جانوران نزدیک مى شود، آنها خود را به صورت یک توپ گرد
درمى آورند و سپس با استفاده از دو بازوى عقبى خود که از آن به عنوان دو پا استفاده مى کنند، مى کوشند خود را از صحنه خطر دور سازند بدون آنکه حساسیتى در تعقیب کننده برانگیزند. محققان دانشگاه برکلى که نتایج مشاهدات خود را در نشریه علمى «ساینس» درج کرده اند متذکر شدند در میان دو گونه مورد بررسى، تفاوت هاى کوچکى در نوع راهبرد استتار به چشم مى خورد. یکى از این دو گونه که بومى اندونزى است چنانچه توضیح داده شد خود را به صورت یک توپ گرد یا یک نارگیل گرد بزرگ در مى آورد و وانمود مى کند که نظیر نارگیلى که در آب افتاده همراه جریان آب در حرکت است. این جانور براى حرکت به طور ظریفى از دو بازوى عقب خود استفاده مى کند. گونه دوم که بومى استرالیا است از شش بازوى خود براى تبدیل خود به یک علف دریایى بزرگ استفاده مى کند و سپس در همان حال که شکل علف به خود گرفته به آرامى و با سرعت ??سانتى متر در ثانیه از محل خطر فرار مى کند. در اینجا نیز جانور به گونه اى رفتار مى کند که گویى جریان آب سرگرم حرکت دادن علف دریایى است. به اعتقاد محققان شیوه استتار هشت پا که براى اولین بار مشاهده شده به اندازه کافى فریب دهنده است و به راحتى مى تواند جانورانى که قصد حمله به هشت پا را دارند در خصوص تشخیص خود در مورد وجود هشت پا دچار تردید کند.

نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
غزالها کبد و قلب خود را کوچکتر می کنند تا از میزان مصرق اکسیژن د
پنج شنبه 86 اسفند 16 , ساعت 11:43 عصر  

چطور غزالها و دیگر پستاندارانی که در صحاری خشک وکویرها زندگی می کنند فیزیولوژی بدن خود را برای زنده ماندن ، تحمل کم آبی وکم غذایی تطبیق می دهند ؟ مطالعات جالب توجهی که اخیرا در نشریه Physiological and Biochemical Zoology منتشر شده نشان می دهد که غزالهای صحاری عربستان سعودی برخی از اندامهایی که مصرف اکسیژن بالایی دارند را کوچک میکنند تا از شدت تنفس ریوی آنها کاسته شود . کاهش تنفس ریوی میزان اتلاف آب به صورت تبخیر ازدستگاه تنفسی را در دوره خشک کاهش می دهد

استفان اتروفسکی و پاسکال مزوچینا از مرکز پژوهشهای ملی حیوانات وحشی عربستان سعودی و همچنین ژوزف بی ویلیام از دانشگاه ایالتی اوهیو می نویسند : ما در این پژوهشها در یافتیم که غزالها کمترین میزان آب را در میان سم داران نواحی خشک از طریق تبخیر ششی از دست می دهند .قلب و کبد غزالهای شنی– که عوامل مهمی در تعیین سرعت و میزان سوخت و ساز هستند – بطور معنی داری در طول مدت 4 ماه از سال که آب و غذا کم است از نظر حجم و وزن کاهش می یابد. بر عکس دیواره معده که مسئول سنتز 28 تا 46 درصد از کل محتوای پروتئین بدن نشخوار کنندگان است از نظر وزنی دچار کاهش معنی داری نمی شود .منابع آب آشامیدنی برای حیوانات در کویر بسیار اندک است و بنا برین غزالها لاجرم باید بر گیاهان کویری برای تامین هم غذا و هم آب مورد نیازشان متکی باشند .

نویسندگان این مقاله توضیح می دهند که چگونه صحراهای شبه جزیره عربستان ازنظر زیست محیطی از فقیر ترین زمینهای روی کره زمین می باشند که در آنجا بارندگی بسایر بسیار کم و اصولا غیر قابل پیش بینی است و متوسط درجه حرارت هوا نیز بالا است . در چنین شرایطی غزالهای شنی باید تا حد ممکن از تبخیر آب ارزشمند بدن خود از طریق تنفسی بکاهند که عامل موفقیت آنان همین کوچک شدن اندامهای کبد و قلب است .

بطور غیر منتظره ای محققین همچنین دریافتند که غزالهایی که در شرایط سخت وخشک کویری قرار گرفته اند ذخیره چربی بیشتر در مغز خود دارند که نشان می دهد به احتمال بسیار غزالها مقداری چربی نیز برای اطمینان در مغز خود ذخیره سازی می کنند تا مغزآنها در مواقع کم آبی و کم غذایی دچار کاهش فعالیتهای متابولیکی نگردد
.


نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
چگونه جانوران به معالجه خود مى پردازند
چهارشنبه 86 اسفند 15 , ساعت 9:56 عصر  
   

        علم پزشکى هنر عالى نوع انسان محسوب مى شود. جانوران نیز در برابر بیمارى هاى خود بى تفاوت عمل نمى کنند. آنها با مهارت تمام از داروخانه جنگل استفاده مى کنند تا به درمان آلام خود بپردازند. به عنوان مثال شمپانزه ها، هنگامى که حالشان خوب نیست برخى از گیاهان طبى را مى خورند. خرس ها، زخم هاى خود را با صمغ هاى ضدعفونى کننده درختان معالجه مى کنند. این رفتار جانوران براى پژوهشگران و داروسازان یک عرصه جدید پژوهشى است. در اینجا سعى داریم به این پرسش پاسخ دهیم که آیا غریزه شمپانزه ها مى تواند راه تازه اى را براى کشف داروهاى جدید به ما نشان دهد یا خیر؟


نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
مکانیک حرکت ماهی ها
چهارشنبه 86 اسفند 15 , ساعت 9:56 عصر  

ماهی چگونه حرکت می‌کند؟

بیشتر جانداران این توانایی را دارند که انواع مانورهای حرکتی را انجام دهند و همچنین می‌توانند بخشی و یا همه بدن خود را در وضعیت خاص تعادلی نگهدارند. حرکت و تعادل جانداران یک مسئله مهم مکانیکی است. جانداران دستگاه‌ها و ماشین‌هایی هستند که به کمک نیروهایی به حرکت درمی‌آیند و کار را انجام می‌دهند و ساختمان‌هایی هستند که تحت اثر نیروهای وارده در حالت تعادل قرار می‌گیرند. هر کدام از انواع جانوران دارای اعضاء و دستگاه‌هایی هستند که حرکت و تعادل آنها را امکان‌پذیر می‌سازد. برای نمونه جانوران زمینی مانند انسان و چهارپایان به کمک سیستم استخوان‌بندی و ماهیچه‌هاتوانایی انجام حرکات گوناگونی بر روی زمین را دارند. جانداران دریایی مانند ماهی‌ها و نهنگ‌ها دارای اعضایی مانند باله‌ها هستند و شکل عمومی آنها طوری است که برای شرایط دریایی و حرکت در آن مناسبت تمام دارد. در کل می‌توان چنین گفت که فرم ساختمانی و عملکرد هریک از انواع جانوران با شرایط محیطی آن جانور هماهنگی دارد و به عبارت مهندسی، جانوران ماشین‌هایی هستند که در طبیعت برای شرایط خاص محیطی خود و نیازهای حیاتی وابسته به آن طراحی و ساخته شده‌اند. همچنین ردیابی انواع جانوران در طی دوران گذشته این نتیجه را بدست داده است که از دیدگاه تکاملی نیز تغییرات فرمی جانوران در طول زمان همواره در جهتی صورت گرفته است که کارآیی مکانیکی آنها را به عنوان یک کاشین کامل افزایش بدهد 


نوشته شده توسط دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4      >
درباره وبلاگ

وبلاگ تخصصی آفات  如何在世界ߍ

دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوزی جانوری و کنترل آفات
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 27 بازدید
بازدید دیروز: 153 بازدید
بازدید کل: 746624 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

پزشکان بدون مرز [321]
مهندس تورج امینی کارشناس ارشد محیط زیست [230]
سایت ایرانیان انگستان [354]
مرکز سلامت و مردم [241]
آفت کشها و خطرات آنها [550]
حشره شناسی پزشکی [536]
سایت دکتر رفیع نژاد استادیار دانشگاه تهران [347]
مرکز تحقیقات محیط زیست ایران [234]
سازمان انرژیهای نوین ایران [142]
نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران [175]
دوستداران حیوانات [295]
پایگاه اطلاع رسانی حشره شناسی ایران [409]
حشره شناسی عمومی [1044]
[آرشیو(13)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
جانور شناسی[9] . خزندگان خطرناک[3] . پزشکی و پیراپزشکی[2] . بازیافت و زباله ها . بهداشت مواد غذایی . بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان . دانستنیهای علمی در جهان امروز . سموم شیمیایی(سم شناسی ) . موریانه ها بهترین مهندسین ساختمان . جانوران مفید اطراف ما . حشرات خطرناک خانگی . حشره شناسی عمومی .
نوشته های پیشین

موریانه ها بهترین مهندسین ساختمان
موشها دشمن انسانها
حشرات خطرناک خانگی
سموم شیمیایی(سم شناسی
بهداشت فردی
بهداشت مواد غذایی
بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان
خزندگان خطرناک
جانورشناسی عمومی
بهداشت محیط
جانوران مفید اطراف ما
کنترل ناقلین
بازیافت و زباله ها
حشره شناسی عمومی
پزشکی و پیراپزشکی
دانستنیهای علمی در جهان امروز
جانور شناسی
بهداشت اماکن
بیماریهای پرندگان
دنیای حشرات
دنیای جانوران
دایناسورها
گیاه شناسی
دنیای آبزیان
بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات
امداد در برابر گزیدگی ها
تابستان 1388
بهار 1388
پاییز 1388
مهر 1388
دی 1388
خرداد 1389
لوگوی وبلاگ من

وبلاگ تخصصی آفات  如何在世界ߍ
لینک دوستان من

esperance
فاضلاب
سایت جامع بهداشت محیط
آژانس محیط زیست اروپا EEA
گیاه شناسی درمانی
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

جلبکهای قهوه ای و انواع آنها
تولید مثل در جلبکها را بهتر بشناسیم
زیست شناسی و طبقه بندی جلبکها
نگاهی به بیماری مایکوپلاسمای ژرندگان
دنیای سموم کشاورزی و بهداشتی
دنیای فرمون های ترشحی در حشرات
نقش نور در رشد گیاهان
سن های آبی مخوف ترین شکارچیان برکه ها
چرا سنجاقکها مهاجرت می کنند؟
شناخت سم کلرپیریفوس و کاربرد آن
مواظب سموم اطراف خودمان باشیم
پروانه های شگفت انگیز
زالو درمانی طبابتی از دنیای دور
زالو درمانی تایید شد
زالو درمانی و شگفتیهای درمانی آن
[همه عناوین(452)][عناوین آرشیوشده]