چسبناک بودن سطح زبا ن آفتاب پرست و داشتن فررفتگی ها و برآمدگی های فراوان ، آن را به یکی از کارامدترین ابزارهای شکار تبدیل کرده است . اما این امکانات فقط برای شکار جانوران کوچکی مانند حشرات کارایی دارند . حال آن که بارها دیده شده است آفتاب پرست ها از جانوران بزرگتری مانند سوسمارها و پرندگان کوچک نیز تغذیه می کنند .
آیا میدانستید که جنین بعد از هفته هفدهم خواب هم میتواند ببیند ؟ آیا میدانستید که گربه و سگ هر کدام پنج گروه خونی دارند و انسان فقط چهار گروه ؟
آیا میدانستید که روباه ها همه چیز را خاکستری میبینند ؟
آیا میدانستید که اسبها در مقابل گاز اشک آور مصون اند ؟
آیا میدانستید که زرافه ایستاده وضع حمل میکند و نوزادش از فاصله 180 سانتی متری به زمین میافتد ؟ آیا میدانستید که تعداد 1300 کره زمین در سیاره مشتری جای می گیرد ؟
بیماریهای ویروسی حشرات دهها سال است که شناخته شدهاند و ویروسهای گوناگونی باعث آلودگی حشرات میشوند. برخی از این ویروسها باعث نابودی حشرات مضر میشوند و بعضی دیگر سبب مرگ حشرات مفید میگردند. با توجه به اهمیتی که حشرات در اکوسیستم دارا هستند، بنابراین شناسایی ویروسهای بیماری زا در آنان بسیار مهم میباشد. ویروسهای حشرات ممکن است بطور مستقیم باعث آلودگی حشرات شوند و یا اینکه به توسط حشرات انتقال یابند.
واژه Mycology از دو کلمه Mykos+logos تشکیل مییابد و به معنای مطالعه قارچهاست. واژه Mycology در قرن 18 توسط دانشمندی به نام « پیو آنیو میچلی » پیشنهاد شده است. قارچها موجوداتی هستند فاقد کلروفیل و تولید اسپور مینمایند و ساختمان سلولی یوکاریوتیک دارند. ممکن است یک ، دو یا هستههای بیشتری در ساختمان سلولی آنها وجود داشته باشد. دیواره سلولی در اغلب قارچها دیده میشود و این دیواره دارای پلی ساکارید کیتین است. قارچها برخلاف گیاهان عالی فاقد اندامهایی نظیر ریشه ، ساقه ، برگ و یا سیستمهای آوندی هستند. پیکره آنها ممکن است تک سلولی و یا پرسلولی باشد.
مواد ذخیرهای در قارچها به شکل پلی ساکارید گلیکوژن و یا چربی است و چون فاقد کلروفیل هستند، نمیتوانند مستقیما کربن هوا را جذب کرده و از آن مواد لازم برای رشد خود بسازند. تکثیر در قارچها به طریق زادآوری جنسی و غیر جنسی است و تکثیر غیر جنسی رایجتر است. قارچها در دمای بین 0 تا 30 درجه سانتیگراد زندگی میکنند و دامنه PH بین 2 تا 12 و PH مناسب 6 است
بنا به نظریه ی جدیدی درباره خواب، تمام این پرسش ها و فرضیات خطا است. این نظریه ی جدید، خواب را به عنوان کارکرد بدن برای صرفه جویی در مصرف انرژی و پرهیز از خطر ارزیابی می کند
آیـا فـکر می کنید بتوانید از زبانتان برای پاک کردن چشم هایتان کمک بگیرید، یا زبان خود را لوله کرده و وارد لانه مورچه ها کنید؟
آیـا بـا تـکـان دادن زبـانـتـان در هوا می توانید بوی محیط خود را استشمام کنید؟ آیا قادر هستید زبان خود را مثل نی آشامیدنی، لوله کنید و توسط آن شیره موجود در گلها را بمکید؟ حتما ولی تعجب نکنید. البته که شما قادر به انجام هیچ کدام از این کارها نیستید، اما بعضی از حیوانات، پـرنـدگـان و حشرات این کارها را با زبان خود انجام می دهند. این موجودات از زبان خود برای جـمـع آوری غـذا، گـول زدن شـکار، نظافت شخصی و یا دفاع در برابر دشمنانشان استفاده می کـنـنـد. در طـول تـاریـخ، زبـان ایـن مـوجـودات مـتـنـاسـب بـا نـیـازهـایـشـان تکامل یافته و شکل گرفته است
گروهی از زیست شناسان دریایی کشف کردند که گونه ای از نهنگهای ساکن آبهای عمیق می توانند در عمق هزارمتری دریا بخوابند. این گونه از نهنگها که "نهنگ عنبر" نام دارد و ساکن آبهای عمیق است می تواند در عمق هزار متری زیر آب بخوابد. دانشمندان موسسه مرکزی تحقیقات علمی و فناوریهای کاربردی دریا با بررسی این پستانداران عظیم دریایی مکانیزم شگفت انگیزی را در این حیوانات کشف کردند که با کمک آن نهنگها می توانند بدون نیاز به اکسیژن در اعماق دریا بخوابند
با نام قبلی Arvicola terrestris
پراکنش: تهران_زنجان_آذربایجان_کرمانشاه_لرستان_مازندران_ همدان و کردستان
زیستگاه: لانه ها نزدیک آب و دارای چندین تونل زیر زمینی وانبار ذخیره غذا، سوراخ لانه معمولا نزدیک درختان و گیاهان مجاور آب، بصورت کلی بیشتر در مزارع و باغها و در کناره جویها و رودخانه ها.
عادات غذایی: عمدتا گیاه خوار از قبیل برگ، گل، پیاز گیاهان، پوست و ریشه و گاهی جانوران کوچک آبزی از قبیل نر متنان.
فصل تولید مثل: بهار تا پاییز.
تعداد زاده ها: میانگین شش نوزاد در هر بار .
دوره شیردهی: ده تا چهاره روز.
سن بلوغ : دو ماهگی.
طول عمر: دو تا سه سال.
رفتار: روز فعال ولی در صبح و غروب فعال تر، شناگرانی ماهر و قادر به شنا در زیر آب.
هم کاری جانورشناسان و شیمی دان ها در حل رازی که دنیای حشرات به مدت بیش ار یک قرن مخفی نگاه داشته بود، موجب شد تا هشدارهای شیمیایی که حشرات برای آگاه کردن دوستان خود از خطر دشمن استفاده می کنند، کشف شود
تحقیقات جدید نشان داده است که کوسهها از بینی و بدنشان برای تعیین جهت بوها در فضای اطرافشان استفاده میکنند. کوسهها به عنوان جانورانی که از حس بویایی بسیار قوی بهره مند هستند که در بسیاری از گونه های این جانور آبزی این حس برای پیدا کردن غذا بسیار حیاتی است، شناخته میشوند اما براساس پژوهش جدیدی که توسط محققان زیست شناسی دریایی در دانشگاه بوستون صورت گرفته، کوسه ها نمیتوانند فقط از بینی شان برای تعیین محل شکارشان استفاده کنند بلکه برای این کار به پوستشان نیز احتیاج دارند.
مهمترین بخشی از پوست این جانور که این وظیفه را عهده دار است خط جانبی نامیده میشود.
به گفته این محققان خط جانبی عضوی است که شبیه به حس کردن جریان هوا توسط موهای کوچک روی صورت انسان عمل میکند.
تاکنون دانشمندان نمیدانستند که خط جانبی در عمل ردیابی ستونهای بویایی به این جانور کمک میکند.
ستون های بویایی ساختارهای پیچیده ، متحرک و سه بعدی هستند که بسیاری از گونههای حیوانی از آنها برای پیدا کردن غذا، جفت و یا حتی محل لانه شان از آنها استفاده می کنند.