آفت کش های سازگار با محیط زیست BIORGANIC PESTICIDES
آفت کش ها حاوی مواد معدنی ، طبیعی و گیاهی بوده و در آزمایشات متعدد در گلخانه ها و مزارع کارآیی خود را در کنترل آفات بر روی محصولات گوناگون (سبزی، صیفی، میوه، گیاهان زینتی و...) به اثبات رسیده است.
یکی از مباحثی که با گرم شدن هوا مطرح میشود، لزوم سمپاشی در برخی اماکن و منازل است که با برخورد با جانوران موذی نظیر سوسک و موش و امثالهم ضرورت پیدا میکند.
نکته مهم در این مساله این است که افراد ناآشنا با استفاده از سموم نباتی، سلامت افرادخانواده بخصوص کودکان، میانسالان، خانمهای باردار و بیماران قلبی، کلیوی، ریوی و ... را به خطر میاندازند. استفاده از سموم نباتی غیراستاندارد و تایید نشده خطر سقط جنین، مشکلات پوستی، عصبی و تنفسی را افزایش میدهد.
در اواخر قرن نوزدهم با افزایش مشکلات تهیه نیروی کارگر، نیار به استفاده از روشهای شیمیایی جهت کنترل علفهای هرز آشکار گردید. در دهه 1890 میلادی در فرانسه برای اولین بار استفاده از اسیدسولفرویک در مورد مبارزه شمیایی با علفهای هرز در مزارع چغندرقند، گزارش شد (گودون1928). ون آنورت (1899) از موفقیت کاربرد سولفات آهن در مبارزه با علفهای هرز در سلزی خبرداد، هر چند که شولتز (1899) اظهار نمود که اعمال این روش باعث ایجاد آسیب شیمیایی روی چغندرقند گردید، در سالیان متمادی گزارشهای فراوانی در رابطه با استفاده از مواد معدنی در کنترل علفهای هرز چغندرقند ارائه شده است، با این وجود برخی از این مواد مانند سولفات آهن چندان موفقیت آمیز نبوده اند. از سیانامیدکلسیم به عنوان علفکش قبل از کاشت برای کنترل علفهای هرز استفاده شد. (مارکوس، 1940). کاربد علفکشهای آلی به صورت خلاصه و به عنوان یک راهنمای عملی در اواخر دهه 1930 ارائه شده است. پنتا کلورفیل (1937)، پروفام (1946)، اندوتال (1951) و دالاپون (1954) اولین مواد شیمیایی آلی مورد استفاده جهت کنترل علفهای هرز قبل از سبز شدن چغندرقند بودند
شاید تا چند هفته اخیر خیلی از ما حتی اسم قرص برنج را نشنیده بودیم ولی با مرگ 4 نوجوان در تهران که علت آن مصرف این قرص بود، اسم آن بر سر زبانها افتاد. به هر ترتیب اکنون باید برای همه ما محرز شده باشد که مسمومیت با قرص برنج خطرات غیرقابل جبران و حتی مرگ را به همراه دارد و تاکنون پادزهر مناسبی برای آن شناخته نشده است.
قدمت حشرات به 350 میلیون سال بر میگردد. در طول این قرون متمادی حشرات با طبیعت بصورت Coevolution زندگی میکردند. از زمانی که انسان در صدد مقابله با حشرات برآمد از اسلحهای بنام سموم استفاده نمود. تا کنون بیش از هزاران ترکیب شیمیایی، تولید و بر علیه حشرات بکار برده شده است. بدیهی است حشرات نیز برای مقابله با این فشار طبیعی که بوسیله انسان هدایت شده است مکانیسم هایی را برای بقاء خود و نسلهای آینده خود بکار برده اند. انتخاب طبیعی بصورت بطئی در طول تاریخ بین حشرات و محیط اتفاق میافتد. با کشف سموم و استفاده از آن در کنترل حشرات در حقیقت روند انتخاب طبیعی (Natural selection) توسط انسان با شتاب فوق العادهای به پیش رفته است. تعریف مقاومت از نظر سازمان جهانی بهداشت بدین صورت است
ترس از مارریشه در بسیاری از فرهنگ ها وافسانه های باورنکردنی درباره آن دارد، غافل از این که این خزنده خوش خط و خال یکی از مفیدترین حیوانات این کره خاکی برای تولید انواع دارو ها و سرم ها و واکسن هاست و جالب تر اینکه این دارو ها از بزاق دهان یا همان زهر مارهایی تهیه می شوند که سمی هستند و تمثال هایی از ترس درمیان ما انسان ها. با این حال تخمین زده می شود که سالانه 5 میلیون مار گزیدگی در سراسر جهان اتفاق می افتد که مسئول 125 هزار مرگ در طول سال است. مار گزیدگی خصوصاً در مناطق گرمسیری و نواحی که قطب کشاورزی است به وفور دیده می شود زیرا در این مناطق تعداد زیادی مار در همزیستی با انسان به سر می برند. ولی فقط این ها برای انسان خطرناک نیستند چون بعضی از مار های غیر سمی شکار خود را با پیچیدن به دور قفسه سینه جاندار و اعمال فشار و انقباض و شکستن قفسه سینه حیوان که باعث جلوگیری از تنفس جاندار یا ایجاد ایست قلبی می شود از پای در می آورند .