تعریف : طاعون گاوی (Rinderpest) RP یک بیماری ویروسی واگیردار است که درگاو و گاو میش اهلی وبعضی حیوانات وحشی بوجود میآید .
این بیماری با تب زخمهای دهانی اسهال و نکروز غدد لنفاوی و مرگ ومیر زیاد مشخص میشود ظاهر میشود.
علت شناسی(سبب شناسی)Etiologyویروس طاعون گاوی تنها ویروس دارایRNA تک رشته ای است از خانواده بارا میکسوویریده ازجنس موربیلوویروس هاست .
این ویروس با ویروسهای : دیستمپر وسرخک انسان وطاعون نشخوارکنندگان کوچک و موربیلو ویروس پستانداران دریائی وابستگی ایمنی دارند.
با وارد کردن ژن تارعنکبوت به سیب زمینی و توتون, این گیاهان قادر به تولید مقدار قابل توجهی تار عنکبوت در بافتهای خود خواهند شد. اگر الیاف تولیدی از این روش قابل ریسیدن باشد, میتوان از آن برای تولید الیاف پرقدرت و همچنین الیاف قابل تجزیه و غیرسمی استفاده کرد."اودو کنراد" و همکاران از موسسه تحقیقات گیاهان زراعی و ژنتیک گیاهی, نسخه های مصنوعی از ژن مولد تارعنکبوت گونه Nephila clavipes را به چند گیاه منتقل کرده و مشاهده کردند که بیش از 2% کل پروتئین این گیاهان را تار عنکبوت تشکیل میدهد.ژن مولد تارعنکبوت قبلا به باکتری ها منتقل شده است. این باکتری ها در محیط غذایی مناسب قادر به تولید تارعنکبوت هستند, ولی لازمه این عمل تغذیه آنان با گلیسین و آلانین, دو اسید آمینه گران قیمت است. با روشی مشابه, این ژن به بز منتقل شد که در نتیجه پروتئین مربوطه در شیر آن یافت شد.محققین هزینه تولید تارعنکبوت از گیاهان تغییر یافته ژنتیکی را 10 تا 50 درصد هزینه مشابه در مورد باکتری تخمین میزنند, مضاف بر این که گیاهان قادرند اسید آمینه مورد نیاز خود را از مواد خام ارزان قیمت تهیه کنند. عنکبوت و کرم ابریشم دارای غده های مولد پروتئین های لیفی هستند که با ریسیدن آنها الیافی بدست می آید که از فولاد محکمتر است. تنها تعداد محدودی از تولید مصنوعی از جمله "کولارKevlar" تولید شرکت DuPont قابل رقابت با این الیاف هستند. الیاف کولار در جلیقه های ضد گلوله, وسایل ورزشی, قطعات هواپیما و ریسمانهای مورد استفاده در سکوهای نفتی بکار میرود.ولی الیاف کولار انعطاف پذیری بسیار کمتری نسبت به تارعنکبوت دارد. این بدان معناست که تارعنکبوت قبل از پاره شدن انرژی زیادی جذب میکند: مزیتی که عنکبوت به کمک آن موفق به شکار حشرات میشود.مهندسان علاقه زیادی به استفاده از تارعنکبوت در صنعت دارند, ولی استخراج این ماده از طبیعت گران تمام میشود. بهمین علت پژوهشگران در جستجوی راهی برای تولید انبوه این ماده به صورت مصنوعی هستند.از آنجا که تارعنکبوت نوعی پروتئین است, ساخت آن توسط ژنی در موجود زنده مولد آن کنترل میشود. با وجود اینکه ساختمان شیمیایی این ترکیب پروتئینی شناخته شده, پیچیدگی آن تولید مصنوعی آن را مشکل میکند. روش بهتر استفاده از موجودات زنده برای تولید طبیعی این ماده است.تولید الیاف بادوام از پروتئین تارعنکبوت (که در آب قابل انحلال است) کار مشکلی است و هیچکس تا کنون این کار را بخوبی عنکبوتها انجام نمیدهد. ولی محققین امیدوارند که تولید انبوه این ماده مشکلات مربوط به ریسیدن آنرا حل کند
منبع: Nature
گاهی وقتها پیش میآید روی دیوار خانه یا کنار پنجره آشپزخانه چشمانت به شیئی متحرک میافتد، نگاهت حرکت آن را دنبال میکند و یک دفعه میبینی در حضور چشمانت غیبش میزند.
کنجکاو میشوی و به جستوجویش میافتی بالاخره زیر در و پنجره یا شیئی پیدایش میکنی؛ جانوری است به رنگ خاکستری با دمی به نسبت بلند. نامش «مارمولک» است. در میان نگاههای کنجکاوانه همراه با هراس این خزنده بامزه هر جور شده با سرعت شگفتآمیزش، خود را از دید چشمانت مخفی میکند.
گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از “بی.بی.سی”، با این موفقیت، کنترل بیماری مالاریا تحرک تازهای پیدا کرده و این امیدواری پیدا میشود که تکثیر حشرهای که در ژن دستکاری شده، بتواند به ریشهکن کردن بیماری مالاریا کمک کند.
این حشره، دارای ژنی است که از آلوده شدن به انگلهای ما
پشههایی که دارای این مزیت هستند، گونه برتر محسوب میشوند و از پشههای دیگری که ناقل انگل مالاریا هستند، قویتر و مقاومتر خواهند بود.
البته پژوهشگران هشدار میدهند که مطالعات آنها در مراحل اولیه است و ممکن است، ده سال طول بکشد تا بتوان حشره جدید را وارد محیط زیست کرد.
پژوهشگران در جریان مطالعات خود، برای تعداد مساوی از پشههای پرورشی و پشههای معمولی محیطی را فراهم آوردند که از موشهای آلوده به انگل مالاریا تغدیه کنند.
نتیجه این آزمایشات چنین بود که تعداد بیشتری از پشههایی که ژن آنها دستکاری شده بود، زنده ماندند.
در حقیقت پس از ? ??نسل، ? ???درصد پشههایی که زنده مانده بودند از نوع پشه پرورشی بودند.
این دانشمندان، همچنین ژن پروتیین سبز شبرنگ را وارد بدن پشههای پرورشی کرده و متوجه شدند که چشمان این پشهها درخشندگی سبز رنگی پیدا میکند.
با استفاده از همین موضوع بود که تشخیص و شمارش دو نوع پشه مورد بحث امکانپذیر شد.
مالاریا توسط انگل تک سلولی به نام “پلاسمودیوم” انتقال مییابد و در بخش هایی از آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی و شمالی یک بیماری بومی محسوب می شود.
این بیماری از طریق نیش پشه “آنوفل” به انسان منتقل میشود.
هرسال قریب به ? ????میلیون نفر به مالاریا مبتلا میشوند و یک میلیون نفر از مبتلایان نیز جان خود را از دست میدهند.
نزدیک به ? ???درصد مبتلایان به این بیماری در کشورهای آفریقایی زندگی میکنند.
در این کشورها هر سی ثانیه یک کودک مالاریایی تلف میشودلاریا جلوگیری میکند.ادامه مطلب...