نتایج تحقیقات انجام شده در ایالات متحده حاکیست؛ نوشیدن قهوه و قرص های قهوه میتواند خطر سرطان پروستات مهاجم و پیش رونده را کاهش دهد. دکتر کاترین ویلسون، پژوهشگری که در مطالعات مورد بحث شرکت داشته، میگوید: تاکنون بین شیوه زندگی انسان و خطر ابتلا به سرطان پروستات به خصوص سرطانهای پیش رونده و مهاجم، ارتباطی یافت نشده بود. به همین جهت اگر در مطالعات دیگر نیز ارتباط مصرف قهوه با سرطان پروستات تایید شود، کشف این ارتباط پیشرفت مهمی خواهد بود.
البته پژوهشگران هنوز مطمئن نیستند کدام یک از ترکیبات قهوه ممکن است تاثیر مثبت داشته باشد و تاکید میکنند که رسیدن به نتیجه قطعی نیازمند تحقیقات بیشتری در این باره است اما دکتر ویلسون میگوید؛ این تحقیقات حداقل این موضوع را تایید میکند که نباید نگرانی از ابتلا به سرطان پروستات سبب شود که شخص نوشیدن قهوه را ترک کند.
هلن ریپون، از بنیاد خیریه سرطان پروستات، میگوید بررسیهای قبلی در مورد تاثیر مصرف نوشیدنیهای کافئیندار روی سرطان پروستات به نتایج متفاوتی رسیده بود.
ریپون میگوید: ما نمیخواهیم توصیه کنیم که مردان به دلیل بررسیهای اخیر به مصرف بیش از حد قهوه عادت کنند، به خصوص که مصرف کافئین زیاد از نظر سلامت میتواند مشکلاتی ایجاد کند، ولی مردانی که هماکنون از خوردن روزانه یک فنجان قهوه لذت میبرند میتوانند اطمینان حاصل کنند که لازم نیست به خاطر ترس از سرطان پروستات، نوشیدن قهوه را کنار بگذارند.
این یافتهها نتایج بررسی میزان مصرف قهوه در میان ?? هزار مرد به مدت چهار سال است.
این تحقیقات که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد انجام شده، در کنفرانس سازمان آمریکایی تحقیقات درباره سرطان، مطرح شده است.
دکتر مهرداد حلوایی
سایت دانشگاه میشیگان