بهداشت محیط, کنترل عواملی از محیط زندگی انسانی است که بنحوی روی سلامتی جسمی, روحی و روانی افراد اثرمی گذارد,عواملی که هرکدام نقش حیاتی در زندگی روزمره دارند و بعد از وقوع حوادث غیرمترقبه مثل سیل وزلزله...کنترل این عوامل ازدست مسئولین خارج شده وشرایط خطرناک وجدیدی بوجودمی آید که سلامتی مردم را بطور جدی درمعرض تهدید قرار می دهد.عوامل واز مهمترین فاکتورهای بهداشت محیطی دراینگونه بحرانها،موضوع تامین آب اشامیدنی سالم وبهداشتی است
عسل برای لاغری خوب است زیرا مواد قندی آن به سرعت جذب و تجزیه میشود.
زیبا و خوش قیافه
حضرت محمد : عسل دوای روح است .
غذای مهر ومحبت
یک فنجان عسل برابر 30 عدد تخم مرغ انرژی دارد .
شربتی از عسل و لیمو برای رفع خستگی
توکسوپلاسموز یکی از بیماریهای مشترک بین دام و انسان است. عامل بیماری ، انگلی به نام Toxoplasma gondii است که گسترش و شیوع جهانی هم دارد. گربه های اهلی و سایر انواع گربه سانان بیشترین خطر را از نظر ابتلا به این بیماری احساس می کنند. علایم بیماری در گربه بصورت بی اشتهایی ، درد عضلانی ، تب ، کاهش وزن ، اسهال و استفراغ ، زردی ، ناراحتی تنفسی ، لنگش ، التهاب غده لوزالمعده ، آب آوردن شکم ، ناراحتی های عصبی ، مشکل بینایی ، اشکال در کار عضله قلب و گاهی مرگ ناگهانی است.
اولین جرقه فناوری نانو در سال 1959زده شد که در این سال ریچارد فاینمن این ایده را مطرح ساخت که در آینده ای نزدیک می توانیم مولکول ها و اتم ها را به صورت مستقیم دستکاری کنیم. واژه ای فناوری نانو اولین بار در سال 1947 توسط استاد دانشگاه توکیو به رباتها جاری شد.
دانشمندان بتازگی به این نتیجه رسیدهاند که شباهت قابل توجه در اختلالات مغزی بین حشرات و انسانهایی که از بیماریهایی نظیر میگرن، حملات مغزی و صرع رنج میبرند، میتواند مقدمه امیدوارکنندهای برای ارائه شیوهای مناسب در گسترش درمانهای جدید دارویی و در نهایت غلبه بر چنین بیماریهایی در نظر گرفته شود.
خطرات بهداشتی زباله
هر سال نزدیک به 40 نفر در آمریکا به دلیل گزش حشرات و حساسیت به آن جان خود را از دست میدهند.
براساس آمار ارائه شده توسط آکادمی آلرژی، آسم و ایمنیشناسی نزدیک به 5 درصد آمریکاییها در خطر واکنشهای آلرژیک خطرناک و حتی مرگآور نسبت به نیش حشرات قرار دارند.
بسیا ری ا ز مرد م جهان عسل را بعنوان یکی ا ز کامل ترین و مغذ ی ترین محصولات غذائی موجود در طبیعت پذیرفته و ا ز آ ن بعنوا ن غذا و دا رو ا ستفاده میکنند.
بیائید ما نیز با شنا خت بهتر و بیشتر عسل مقدا ر بیشتری ا ز آ نرا در سبد غذائی خانوا ده خویش قرا رداده و در عوض از مصرف بیش ا ز حد مجاز قندها و شیرینی های غیر طبیعی و زیان آور بپرهیزیم.
پژوهشگران به تازگی دریافتهاند: ویروس آنفلوآنزای پرندگان نه تنها باعث بروز علائمی چون تب، دردهای ماهیچهای و گلودرد میشود بلکه هم چنین میتواند عامل بروز بیماریهای مزمن تحلیل برنده اعصاب مانند پارکینسون و آلزایمر باشد.
محققان میگویند: اکثر عفونتهای آنفلوآنزا روی سیستم تنفسی تاثیر میگذارند اما از مدتها پیش متخصصان مشکوک بودهاند که این ویروسها میتوانند درعین حال با بروز اختلالات عصبی ارتباط داشته باشند.
اما تحقیقات نشان داده است که بدنبال همهگیری آنفلوآنزای H1N1 در سال 1918 یک موج شیوع التهاب مغز و پس از آن نیز نرخ بالا اما غیرمعمول ابتلا به بیماری پارکینسون مشاهده شد.
پیدا کردن شواهد علمی بسیار نادر از وجود چنین ارتباطی کار بسیار دشواری است اما این بار دکتر ریچارد سمین متخصص بیمارستان تحقیقاتی اطفال سنت جود موفق به کشف این ارتباط شده است.
وی اسپری حاوی محلول ویروس آنفلوانزای پرندگان H5N1 را به مقابل بینی موشهای آزمایشگاه پاشید. این محقق و دستیاران وی متوجه شدند: ویروس H5N1 ابتدا اعصاب را آلوده میکند و سپس وارد ریشه مغز میشود و در نهایت به خود مغز میرسد. در مغز ویروس باعث فعالیت مزمن سیستم ایمنی میشود؛ به طوری که این فعالیت حتی پس از بهبود آنفلوآنزا ادامه مییابد. سپس این فعالیت زیاد در مغز باعث التهاب در این عضو حیاتی شده و زمینه ساز بروز بیماریهایی چون آلزایمر یا پارکینسون میشود.
دکتر مهرداد حلوائی
متخصص فیزیولوژِی جانوری و کنترل آفات از دانشگاه تسینگ هوآی چین
سایه، عینکهای ضد آفتاب، لباس و کلاه بهترین محافظ در برابر نورخورشید هستند.
• استفاده از کرمهای ضد آفتاب برای قسمتهایی از بدن مانند صورت و دست ها که در معرض نور خورشید قرار می گیرند ضروریست. با مصرف کرمهای ضد آفتاب نباید طولانی مدت در زیر آفتاب بمانید.
• در ساعاتی که اشعه ماوراء بنفش بیشترین تاثیر خود را دارد یعنی 2 ساعت قبل و 2 ساعت بعد از ظهر از قرار گرفتن در برابر نور خورشید بپرهیزید.
• در حالیکه به هشدارهای در معرض قرار نگرفتن نور خورشید توجه می کنید ، اقدامات حفاظتی در مقابل نور خورشید را بویژه زمانی که سطح اشعه از متوسط رو به بالا است بکار ببندید.
• زمانی که اشعه در شدیدترین حد خود هست منطقی است از سایه استفاده کنید و در جستجوی سایه باشید، اما بیاد داشته باشید که مکانهای سایه دار مثل درخت، چتر، چادرنمی تواند شما را کاملا در برابر نور خورشید محافظت کند، با بیاد آوردن قانون سایه ، زیر مکانهایی بایستید که سایه آنها کوتاه باشد.
• ازپوشش های حفاظتی استفاده کنید ، یک کلاه با لبه پهن محافظت خوبی در برابر نور خورشید است و از چشمها، گوشها، صورت و پشت گردن شما محافظت می کند.استفاده از عینک های آفتابی با UVA و UVB ، 99 تا 100 درصد آسیب های چشمی را کاهش می دهد. پوشیدن لباسهایی با بافت محکم و لباسهای گشاد محافظت بیشتری در برابر نورخورشید خواهد بود.
• بعد از کار کردن، شناکردن، بازی کردن یا تمرینات ورزشی در فضای باز از کرمهای ضد آفتاب با درجه SPF بالای 15، درسطح وسیعی استفاده کنید و هر 2 ساعت یکبار آن را تجدید کنید ،
• از برنزه کردن پوست به صورت طبیعی و مصنوعی خودداری کنید، دراز کشیدن در معرض نور آفتاب به پوست و چشمان بدون محافظ شما آسیب میزند و بهتر است کاملا از اینگونه کارها اجتناب شود.سازمان جهانی بهداشت استفاده از کرمهای مخصوص برنزه کردن را برای افراد زیر 18 سال منع می کند.
• بچه ها معمولا بیشتر از بزرگسالان نسبت به آسیب های محیطی حساس هستند ، در طول مدت زمانی که بیرون از منزل هستید باید کودکان خود را از در معرض قرار گرفتن نور خورشید حفظ کنید و همیشه آنها را در سایه قرار دهید.
منبع : سایت سازمان جهانی بهداشت
پریوا هاشمی
دکتر مهرداد حلوائی متخصص فیزیولوژی جانوری