هامسترها(جانورانی جونده شبیه موش ها)یک چشمی پلک می زنند.
اسبان آبی در آفریقا،بیشتر از دیگر حیوانات وحشی باعث مرگ و میر انسانها شده اند.
نوعی مو داخل چشمان زنبور عسل وجود دارد.
حشرات زمانی که سردشان می شود،می لرزند.
شیرهای نر در صورت احساس خطر یا برای جلب توجه جفت خود،گاهی بچه های خود را می کشند!
خوک ها از لحاظ فیزیکی،قادر نیستند به آسمان نگاه کنند.
کیوی ها(پرندگانی بومی زلاندنو)قوه بینایی بسیار ضعیفی دارند و از طریق شامه خود،شکار می کنند.
کوآلاها(نوعی پستانداران کوچک درخت زی استرالیایی شبیه خرس) اثر انگشت مشابهی با اثر انگشت انسانها دارند،آنچنانکه ممکن است اثر انگشت آنها در صحنه های جنایت به اشتباه به عنوان اثر انگشت انسان در نظر گرفته می شود.
زنبورهای نراز طریق رایحه گل ارکیده،زنبورهای ماده را به سوی خود جلب می کنند.
خرمگس های نر قادرند باسرعتی بالغ بر صد کیلومتر در ساعت پرواز کنند.
کاکایی های نر(مرغان نوروزی)پاهای قرمز دارند.
بسیاری از دانشمندان معتقدند که پرندگان از نسل خزندگان هستند.به این دلیل که هردو تخم گذارند و جوجه های هردو داخل تخم دندان دارند تا بتوانند از طریق آن،پوست تخم را بشکنند و از داخل آن بیرون بیایند.اگرچه،دندانهای جوجه ها چند ساعت پس از تولد می ریزند.
لغت کانگرو چه معنی می دهد؟
کانگرو به معنی: نمی فهمم چه می گویی است.
جمس کوک کاشف استرالیا ، هنگامی که در سا ل 1770 قدم به خاک استرالیا گذاشت، از دیدن کانگرو
خیلی تعجب کرد و از بومیان که به استقبالش آمده بودند .
پرسید: نام این حیوان چیست ؟
بومیان در جواب گفتند: کانگرو
ماده کوکوها عمدتا فقط یک تخم می گذارند و همان یک تخم را هم در لانه یک پرنده میزبان می گذارند .وقتی این موجود ناخواسته سر از تخم در می آورد , بدون معطلی تخم های دیگر را که در واقع فرزندان اصلی میزبان هستند از لانه بیرون می اندازد .
برای جوجه کوکوی تازه متولد شده مشکل است که در لانه نامادری زندگی کند و جلب توجه نیز ننماید بخصوص وقتی یک جوجه منفرد با آن جثه بزرگش جای قیل و قال معمول همه بچه های واقعی را گرفته باشد .
دانشمندان می گویند گونه کوکوی آسیای غربی ظاهرا روش بسیار مبتکرانه ای برای القای این فکر در اندیشه پرنده میزبان دارد که" هنوز جوجه ها یت زنده اند وبرایت جیک و جیک می کنند !"
این شیوه به جوجه کوکو کمک می کند که با طیب خاطر منتظر غذا باشد و اطمینان داشته باشد که اشتهای سیری ناپذیرش ارضا خواهد شد .
این حقه که بوسیله دانشمندان ژاپنی کشف شد با حضور لکه های زرد رنگ روی بالهای جوجه کوکو میسر شده است , بطوریکه وقتی جوجه کوکو بال بال میزند ,اشکال رنگی روی بال و زیر بال جوجه, تصویر موهومی از چندین دهان باز در ذهن مادر ایجاد می کند وبه این ترتیب رضایت مادر را از زنده بودن مجموعه فرزندانش ایجاد می کند.
محققینی که این سازگاری زیرکانه را کشف کرده اند , رفتار مورد بحث را در شماره جاری نشریه ساینس( Science)تشریح کرده اند .
مترجم :نرگس قلیان اول کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری موسسه زیست پویا
آیا شما میخواهید یک سگ بخرید !!! اولین سوالی که در ذهن بوجود میاد این هست که :
چه نوع سگی برای من مناسب است؟
(نکاتی در مورد انتخاب و خرید سگ)
سگها به دلایل زیادی به عنوان حیوان خانگی مورد استقبال قرار گرفته اند. از آن جمله می توان به زیبائی, شخصیت وفادار, فراهم آوردن محیطی شاد در محیط زندگیشان اشاره کرد. اما باید به خاطر داشته باشید که علاوه بر آنچه ذکر شد, مسئولیت مستقیم مراقبت از آنها بر عهده دارنده اشان می باشد.
چطور غزالها و دیگر پستاندارانی که در صحاری خشک وکویرها زندگی می کنند فیزیولوژی بدن خود را برای زنده ماندن ، تحمل کم آبی وکم غذایی تطبیق می دهند ؟ مطالعات جالب توجهی که اخیرا در نشریه Physiological and Biochemical Zoology منتشر شده نشان می دهد که غزالهای صحاری عربستان سعودی برخی از اندامهایی که مصرف اکسیژن بالایی دارند را کوچک میکنند تا از شدت تنفس ریوی آنها کاسته شود . کاهش تنفس ریوی میزان اتلاف آب به صورت تبخیر ازدستگاه تنفسی را در دوره خشک کاهش می دهد
استفان اتروفسکی و پاسکال مزوچینا از مرکز پژوهشهای ملی حیوانات وحشی عربستان سعودی و همچنین ژوزف بی ویلیام از دانشگاه ایالتی اوهیو می نویسند : ما در این پژوهشها در یافتیم که غزالها کمترین میزان آب را در میان سم داران نواحی خشک از طریق تبخیر ششی از دست می دهند .قلب و کبد غزالهای شنی– که عوامل مهمی در تعیین سرعت و میزان سوخت و ساز هستند – بطور معنی داری در طول مدت 4 ماه از سال که آب و غذا کم است از نظر حجم و وزن کاهش می یابد. بر عکس دیواره معده که مسئول سنتز 28 تا 46 درصد از کل محتوای پروتئین بدن نشخوار کنندگان است از نظر وزنی دچار کاهش معنی داری نمی شود .منابع آب آشامیدنی برای حیوانات در کویر بسیار اندک است و بنا برین غزالها لاجرم باید بر گیاهان کویری برای تامین هم غذا و هم آب مورد نیازشان متکی باشند .
نویسندگان این مقاله توضیح می دهند که چگونه صحراهای شبه جزیره عربستان ازنظر زیست محیطی از فقیر ترین زمینهای روی کره زمین می باشند که در آنجا بارندگی بسایر بسیار کم و اصولا غیر قابل پیش بینی است و متوسط درجه حرارت هوا نیز بالا است . در چنین شرایطی غزالهای شنی باید تا حد ممکن از تبخیر آب ارزشمند بدن خود از طریق تنفسی بکاهند که عامل موفقیت آنان همین کوچک شدن اندامهای کبد و قلب است .
بطور غیر منتظره ای محققین همچنین دریافتند که غزالهایی که در شرایط سخت وخشک کویری قرار گرفته اند ذخیره چربی بیشتر در مغز خود دارند که نشان می دهد به احتمال بسیار غزالها مقداری چربی نیز برای اطمینان در مغز خود ذخیره سازی می کنند تا مغزآنها در مواقع کم آبی و کم غذایی دچار کاهش فعالیتهای متابولیکی نگردد .
علم پزشکى هنر عالى نوع انسان محسوب مى شود. جانوران نیز در برابر بیمارى هاى خود بى تفاوت عمل نمى کنند. آنها با مهارت تمام از داروخانه جنگل استفاده مى کنند تا به درمان آلام خود بپردازند. به عنوان مثال شمپانزه ها، هنگامى که حالشان خوب نیست برخى از گیاهان طبى را مى خورند. خرس ها، زخم هاى خود را با صمغ هاى ضدعفونى کننده درختان معالجه مى کنند. این رفتار جانوران براى پژوهشگران و داروسازان یک عرصه جدید پژوهشى است. در اینجا سعى داریم به این پرسش پاسخ دهیم که آیا غریزه شمپانزه ها مى تواند راه تازه اى را براى کشف داروهاى جدید به ما نشان دهد یا خیر؟
ماهی چگونه حرکت میکند؟
بیشتر جانداران این توانایی را دارند که انواع مانورهای حرکتی را انجام دهند و همچنین میتوانند بخشی و یا همه بدن خود را در وضعیت خاص تعادلی نگهدارند. حرکت و تعادل جانداران یک مسئله مهم مکانیکی است. جانداران دستگاهها و ماشینهایی هستند که به کمک نیروهایی به حرکت درمیآیند و کار را انجام میدهند و ساختمانهایی هستند که تحت اثر نیروهای وارده در حالت تعادل قرار میگیرند. هر کدام از انواع جانوران دارای اعضاء و دستگاههایی هستند که حرکت و تعادل آنها را امکانپذیر میسازد. برای نمونه جانوران زمینی مانند انسان و چهارپایان به کمک سیستم استخوانبندی و ماهیچههاتوانایی انجام حرکات گوناگونی بر روی زمین را دارند. جانداران دریایی مانند ماهیها و نهنگها دارای اعضایی مانند بالهها هستند و شکل عمومی آنها طوری است که برای شرایط دریایی و حرکت در آن مناسبت تمام دارد. در کل میتوان چنین گفت که فرم ساختمانی و عملکرد هریک از انواع جانوران با شرایط محیطی آن جانور هماهنگی دارد و به عبارت مهندسی، جانوران ماشینهایی هستند که در طبیعت برای شرایط خاص محیطی خود و نیازهای حیاتی وابسته به آن طراحی و ساخته شدهاند. همچنین ردیابی انواع جانوران در طی دوران گذشته این نتیجه را بدست داده است که از دیدگاه تکاملی نیز تغییرات فرمی جانوران در طول زمان همواره در جهتی صورت گرفته است که کارآیی مکانیکی آنها را به عنوان یک کاشین کامل افزایش بدهد