برلین - تحقیقات مشترک محققان دانشگاه لوبک و بیمارستان شفیته آلمان نشان می دهد که استرس و تنش موجب از دست دادن مو در انسان می شود. به گزارش ایرنا ، این گروه از محققان که در راس آنها پروفسور رالف پاوس قرار دارد در تحقیقات خود متوجه شدند که بدن انسان ها در شرایط استرس واکنش های هورمونی نشان داده و هورمون های کورتیزول و تستوسترون تولید می کند که این هورمون ها باعث تضعیف ریشه مو و در نتیجه ریزش آنها می شوند.
نتایج این تحقیقات در آخرین شماره نشریه داروسازان آلمان چاپ شده و در آن آمده است که آزمایش بر روی موش های صحرایی نیز توسط پزشکان این نتیجه را تایید کرد.
تیم دانشگاه لوبک در بررسی های خود بر روی هندبالیست ها در جام جهانی ? 2007?آلمان متوجه شد که تنش فکری، ذهنی و فشار روحی موجب افزایش هورمون های استرس زا و افزایش ریزش مو در بین آنان در قبل و طول مسابقات می شود.
پروفسور پاوس در این باره می گوید: این نتایج نشان می دهد که آرامش برای انسان چیز بسیار خوب و با ارزشی است.
وی توصیه کرد که افراد در هر حال سعی کنند آرامش خود را حفظ کنند.
لبنیات و سیبزمینى به دلیل دارا بودن لیزین مىتواند در درمان تب خال موثر باشد.
بیمارى تب خال شامل زخمهاى شایعى در گوشه و کنار لبها و در ناحیه تناسلى است که به علل اکتسابى یا ارثى و اضطراب ایجاد مىشود.
بر اساس این گزارش، خوردن شکلات، کاکائو و بادام زمینی، قرار گرفتن در معرض باد و آفتاب، بهبودى تب خال را به تاخیر مىاندازد.
گفتنى است، بازگشت مکرر تب خال در اغلب افراد، نشانه کمبود آهن و ویتامین B است که مىتوان با جبران کمبود این مواد مغذی، بازگشت تب خال را در این افراد متوقف کرد.
منبع : ایسنا
ایروین شرمن، استاد بازنشسته رشته زیست شناسی دانشگاه(کالیفرنیا ریورساید)در تازهترین کتاب خود با عنوان"12بیماری که دنیای ما را دگرگون کرد" شرح داده که چگونه باکتریها، انگلها و ویروسها در شهرها حرکت کرده و ساکنان آنها را به نابودی میکشانند، رهبران بزرگ و اندیشمندان جوامع را از بین برده و بهدنبال آن، بهداشت عمومی، وضعیت اقتصادی و شرایط سیاسی را به خطر انداخته و تحتتأثیر خود قرار میدهند.
نشریه U. S. NEWS با پروفسور ایروین شرمن درباره اینکه چگونه این 12 بیماری تاریخ را تحتتأثیر خود قرار داده اند، گفتوگوی مفصلی انجام داده است.
خلاصهی این گفتوگو به شرح ذیل است
پیام مدیر کل سازمان جهانی بهداشت،
به مناسبت روز جهانی بهداشت
به مناسبت روز جهانی بهداشت سال 2008 خانم دکتر مارگارت چان، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، پیامی صادر کرد، که متن کامل آن بدین شرح است:
تغییرات آب و هوایی یکی از بزرگترین چالش های عصر ما می باشد. تغییرات آب و هوایی بر تعدادی از عوامل مؤثر بر سلامت نظیر غذا، هوا، آب عمیقاً تأثیر منفی دارند. در مواجه با این چالش، ما به قهرمانی در سراسر دنیا نیاز داریم که تلاش نمایند حفاظت از سلامت انسان ها در کانون توجه برنامه های بحرانهای ناشی ازتغییرات آب و هوایی قرار گیرد.
اگر چه طرح جمعآوری قلیانها و ممنوعیت استفاده از آنها در اماکن عمومی از سوی وزارت بهداشت، با سازی ناهماهنگ از سوی نهادهای مختلف مثل نیروی انتظامی و وزارت کشور همراه بود و به دنبال آن اعتراض قهوهخانهداران و بلاتکلیفی مردم، پای رئیس جمهوری را هم به میدان باز کرد و دستور وی در مورد استعمال قلیان در قهوهخانههای دارای مجوز مدتی نقل محافل شد، اما سکوت وزارت بهداشت، شاید منجر به آن شد که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در حالیکه تنها 2 روز به پایان سال باقی مانده بود، طرح آزمایشی اکسیژندرمانی به جای قلیان را در سفرهخانههای تهران اجرا کند؛ طرحی که طراحان آن ادعا میکنند دارای گواهینامههای مربوطه از وزارت بهداشت، سازمان استاندارد و کمیته گردشگری سلامت سازمان میراث فرهنگی و دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
تحقیق منتشر شده در نشریه سازمان بهداشت جهانی می گوید حدود 40 درصد زنان و 10 درصد مردان در طول زندگی خود با خطر ابتلا به پوکی استخوان مواجهند.
پوکی استخوان یا " استئوپروز " بیماری خاموش، نامیده می شود، چرا که در آن، استخوان ها بدون هیچ علامتی پوک می شوند و وقتی علائم درد و شکستگی بروز پیدا می کند که بیماری در مرحله پیشرفته است. حتر اگر شکستگی در استخوانهای اندامها رخ ندهد، پس از گذشت سالیان، علائمی چون درد کمر و خمیدگی قامت ایجاد می شود که ناشی از شکستگی یا بهتر است بگوییم خردشدگی استخوان مهر ه های کمری است.
پوکی استخوان یا استئوپروز، عبارت از حالتیست که در اثر تخریب بافت استخوانی، تودهای استخوان کاهش یافته سرانجام به شکستگی استخوان منجر میشود (تعداد و اندازهی تیغههای استخوانی بافت استخوانی کاهش مییابد).
هیچ پزشگی مدعی نیست که سیگار کشیدن موجب تسکین گلو میگردد. بحث در این است که سیگار تا چه میزان موجب ناراحتی گلو میشود . اگر کسی در روز یک بسته سیگار بگشد ، در سال بالغ بر 840 سانتیمتر مکعب قطران توتون وارد ریه های خود مینماید . این بدان معنا است که شخص گلو و ریه های خود را به 750 گرم قطران توتون که حاوی بنزوپیرن است آلوده کرده است . اگر دود سیگار به دستمالی دمیده شود لکه های قهوه ای رنگی در آن ظاهر میشود . این لکه های قهوه ای نیکوتین نیستند چون نیکوتین بیرنگ است . این لکه ها در اثر سوخت ناقص قطران میباشد که درست مانند دوده داخل دودکش میباشد. بسیار ی از پزشکان معتقد هستند که ماده اصلی قطران ، یعنی بنزوپیرن خیلی از نیکوتین برای بدن زیان آورتر است .
میلیونها نفر هستند که دارای فشار خون زیاد میباشند و خودشان نمیدانند. این وضع جدی و خطرناکی است ، چون در اثر تحقیقات بعمل آمده اخیر معلوم شده است که حتی فشار خون کمی بیشتر از معمول اگر توجهی به آن نشود ، سریعاً عمر را کوتاه میکند .
ولی آنقدر ها هم اوضاع مأیوس کننده نیست : در این چندین دهه معالجه بیماری فشار خون دچار تحول بسیاری شده است و پیشرفت در این باره ادامه دارد . اکنون پزشکان داروهای مؤثر در دسترس دارند ، و جراحان بفنون جدیدی آشنا شده اند که بطور اعجاب آوری میتوانند در بهبود بیماری فشار خون اقدام کنند. امروزه بیشتر بیماران فشار خون ، توسط درمانهای پزشگان متخصص بزندگی عادی خود ادامه میدهند .
نیکوتین: تحقیقات نشان داده است که نیکوتین ماده ای است سمی که برروی ارگانیزم مادرو درنتیجه جنین اثر نامطلوب دارد. حرکات قلب جنین پس از کشیدن سیگار توسط مادر بعلت کم شدن اکسیژن خون جنین شدت یافته وباعث بزرگی قلب جنین واختلال در اعصاب تنظیم کننده قلب می شود. این نکته مسلم است که غالبا خانم های سیگاری تقریبا همیشه بچه های خود را زودتراز موعد به دنیا می آورند وعقب ماندگی در کودکانی که زودتر از موعد به دنیا می آیند بیشتراست وهرچه کودک نارستر باشد، نارسایی هوشی شدیدتر خواهد شد. استفاده از دخانیات در دوران بارداری باعث کم شدن وزن نوزاد وحتی سقط جنین می شود.
مصرف مواد مخدراز قبیل هروئین، حشیش، تریاک، ماری جوانا ونظایر اینها و همچنین استعمال دخانیات توسط والدین بخصوص مادر از جمله عوامل موثردر رکود هوشی کودک می باشد. تحقیقات نشان می دهد که مصرف مواد مخدر و کشیدن سیگار به علت خاصیت تنگ کنندگی رگ ها که توسط نیکوتین اعمال می شود و وجود منواکسید کربن موجود درسیگار ازعوامل موثردر بوجود آمدن نوزادان سبک وزن یا نارس می باشد ونوزادان سبک وزن تر از حد طبیعی گاهی دچار بعضی از ناهنجاری های بدنی وذهنی و عاطفی می گردند. مواد مخدر واعتیادآوری روی یافته جنسی و تخم نیز اثر می گذارد وموجب اختلال کروموزی در انسان می گردد. ادامه دارد